Soğan yahni yemeği nasıl yapılır?

Last Updated on Aralık 17, 2023 by admin

Arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını ayıklayıp bütün halde bırakın. Yumuşayan etlere domates salçası, arpacık soğan, sarımsak, sirke, tuz, karabiber ve defne yaprağını katıp karıştırın. Üzerini bir parmak kalınlığında geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirme işlemine devam edin.5 Ağu 2019

Etsiz soğan yahnisi nasıl yapılır?

Tencereye yağları koyup soğanları kavuralım. Soğanlar ölmeye başladığında biberleri de ekleyip biraz daha kavuralım. Daha sonra haşlanmış nohutları ekleyelim. Daha sonra da salçayla et suyunu ekleyip bir kase daha su ekleyip pişince sunuma hazırlayıp servis edelim.12 Ara 2018

Yahnilik et nasıl olur?

Derin ve hafifçe geniş bir tencere içine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı koyup, ısıtın. Isınan yağın üzerine kuşbaşı doğranmış etleri ekleyin. Suyunu salıp, hafifçe çekene kadar kavurun. Ardından etlerin üzerini geçecek kadar su döküp, yumuşayana kadar pişirin.

Yahniye once et mi girer soğan mi?

Yahniyi lezzetli yapan etkenleri şöyle sıralamak mümkün: Etin önceden iyice mühürlenmesi, piştiği tencerenin döküm olması, yağda soğanın lezzetlenmesi, sebzelerin de aynı tencerede kavrulması, sonra etin ve soğanın tekrar tencereye girmesi…25 Haz 2018

Soğan yahnisi kaç dakikada pişer?

Etleri yıkayıp düdüklü tencereye koyuyoruz. Üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı koyup ocağı yakıyoruz. Kaynamaya başlayıp su salınca bir iki kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz. Düdüklü tencere fıslamaya başlayınca altını kısıp etleri 15 dakika pişiriyoruz.24 Eki 2017

Osmanlı yahnisi nasıl yapılır?

Kayısılı Osmanlı Yahnisi Tarifi Hazırlanışı

  • Arpacık soğanları ayıklayın. Sarımsakları ayıklayıp ortadan ikiye bölün. …
  • Arpacık soğanları ekleyip 5 dakika daha kavurun. Sıcak suyu ilave edip, kaynatın. …
  • Pekmez ve sirkeyi ilave edip tekrar karıştırın. Yahni suyunu iyice çekinceye dek pişirin.
  • Aşmalı yahni nasıl yapılır?

    Hazırlanışı:

  • Önce aşmalar (kayısılar) soğuk su ile yıkanır.
  • Bir tencereye tereyagı konulur ve küp küp doğranmış soğanlar konulur, kavrulur.
  • Etler de konularak kavrulur.
  • Salçayı da ekleyip birkaç defa çevirdikten sonra su ilave edilir.
  • Tuzu ve biberleri de konularak etler yumuşayana kadar kaynatılır.
  • Daha fazla öğe…

    Soğanlı yahni hangi yöreye ait?

    Papaz yahnisi Kırklareli mutfağının en karakteristik yemeklerinden birisidir. Halk arasında “soğan yahnisi” denilse de yöre mutfağında “soğan yemeği” denilen bir başka yemekle karıştırmamak için “papaz yahnisi” adı tercih edilmektedir.24 Şub 2010

    Soğan yemeği nasıl yapılır?

    Önce tencerede kızdırdığımız sıvı yağa kıymayı ekliyoruz . Daha sonra iri iri kıydığımız soğanları ve yıkadığımız pirinci ekliyoruz. Soğanların ölmesini beklemeden salçasını ve tuzunu da ekleyip biraz daha kavuruyoruz. En son üzerine çıkacak kadar su ilave edip kısık ateşte pişiriyoruz.5 Ara 2015

    Etinden yahni nasıl yapılır?

    Düdüklüye alınan etin üzerine bir yemek kaşığı sirke, bir yemek kaşığı tereyağı ve bir çay bardağı sıcak su eklenip düdüklü kapatılır ve 20 dakika kadar düdüklüde pişirilir. Bu arada tavamıza birkaç yemek kaşığı sıvı yağ, tereyağı ve soğan alınır sotelenir.21 Mar 2021

    Bu yazıya puan vermek iter misiniz?
    [Toplam: 0 Ortalama: 0]

    Yorum yapın

    SoruYeri.com.tr Bilsen.com.tr