Last Updated on Kasım 1, 2023 by admin
Zeytinyağlı Taze Bakla
İçindekiler
En güzel bakla tarifi nasıl yapılır?
Kaynamış su, baklaların üzerini 1-2 parmak geçinceye kadar ilave edilir. Tuz ve şeker eklenerek, düdüklü tencerenin kapağı kapatılır. Kaynadıktan sonra, kısık ateşte yarım saat kadar pişirilerek ocaktan alınır. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapılması tavsiye edilir.8 Mar 2013
Zeytinyağlı bakla yemeği nasıl yapılır?
Baklaları istenilen büyüklükte kesip tencereye ekleyin ve bir iki tur çevirin. Ayrı bir kapta un, su, şeker, tuz ve zeytinyağını karıştırın, baklaların üzerine ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Baklalar yumuşayınca ocağın altını kapatın ve dinlenmeye bırakın.
Antep usulü bakla yemeği nasıl yapılır?
Sarımsaklar ayıklanarak beyaz kısımları enine 2 cm uzunluğunda doğranır. Pişen etin üzerine önce baklalar ilave edilerek yumuşayıncaya kadar pişirilir. Daha sonra sarımsaklar ilave edilerek pişirilir. Arzu edilirse sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır.
Bakla yemeğine un neden konur?
Bakla Tarifinin Püf Noktası Un ilave etmek baklalarınızın rengini korumaya yardımcı olacaktır.3 May 2020
Bakla yemeği kararmadan nasıl yapılır?
Yeşil bakla metal veya su ile temas ettiğinde çabucak kararır. Önlemek için ayıkladıktan sonra yeşil baklalarınızı 1 litre su, yarım limonun suyu ve 1 yemek kaşığı un karışımında 10 dakika bekletmelisiniz.