Kuru siron nasıl yapılır?

Last Updated on Aralık 5, 2023 by admin

Hazırlanışı Bir tepsiye yada yayvan tencereye kurutulmuş yufkaları sıkıca dizin. Yufkaların üzerine sıcak su gezdirin ve bir kapak kapatarak bu suyu süzün. Yoğurt ve suyu iyice çırpın, içine sarımsak rendesini ve tuzu ekleyip ıslanmış yufkaların üzerine gezdirin.

Hazır silor nasıl yapılır?

Yuvarlak köşesinden kıvırarak dolayalım ve bıçak yardımıyla 1 parmak eninde kesip, tepsiye dizelim. 180 derecelik fırında, hafif kızarana kadar bekletelim. Kızardıktan sonra, suyu üzerinde dolandırıp fazla suyu süzelim. 5-10 dk kadar açılmasını ve yumuşamasını bekleyelim.

Giresun Sironu nasıl yapılır?

Siron (Giresun Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak siron tepsiye dizilir ama çok sıkı olmamasına özen göstermeliyiz.
  • Daha sonra bir kaba yoğurt, süt ve rendelenmiş sarımsak konulur ve çırpılır.
  • Sironun üzerine dökülür.
  • Döktükten sonra 15 dakikada kadar bekletilir.
  • Daha fazla öğe…•4 Nis 2018

    Siron neden yapilir?

    Siron, kurutulmuş hamurun sıcak su ile açılmasıyla yapılan, Gümüşhane başta olmak üzere Şebinkarahisar, Alucra ve Yusufeli’nde popüler olan bir yemektir. Gümüşhane iliyle özdeşleşen siron, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve 2018 yılında coğrafi işaret belgesi almıştır.14 Eyl 2022

    Siron hamuruna ne konur?

    Hamur için: 2, 5 su bardağı su. 1 tatlı kaşığı tuz. Alabildiği kadar un….

  • 2 su bardağı yoğurt.
  • Yarım bardak su.
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 31 Mar 2018

    Pişmiş siron nasıl yapılır?

    İlk önce sironlarımız hazır olarak satılıyor alabilirsiniz ya da yufkayla kendiniz yapabilirsiniz. Süzme yoğurt çırpma teliyle çırpılır. Sarımsaklar ezilir ve eklenir. Sironlarımızı borcama dizeriz ve üstüne sıcak su ilave ederiz bol miktarda fırında çekmesi beklenilir.12 Oca 2017

    Sivas siron nasıl yapılır?

    Siron Tarifi (Yöresel) Nasıl Yapılır?

  • Yufka ekmeklerin üzerine su serpilir ve yumuşaması için sofra bezine sarılır.
  • Sonra bir ucundan başlayarak rulo şeklinde sarılır ve geniş bir tepsiye dizilir.
  • Süzme yoğurt bir bardak su ile sulandırılır ve çırpma teliyle çırpılır.
  • Sarımsaklar ezilir ve eklenir.
  • Daha fazla öğe…•24 Eyl 2014

    Siron hamuru nedir?

    Anadolu’nun farklı yörelerinde siron, sinor, ziron gibi isimlerle de tanınan silor, yufkaların rulo yapılarak dilimlendikten sonra kurutulmasıyla elde edilen bir hamur işi ve aynı hamur işinin yoğurtla lezzetlendirilerek yemek haline getirilmiş hali.11 Kas 2019

    Patates ve Peynirli siron nasıl yapılır?

    PATATES VE PEYNİRLİ SİRON YAPILIŞI Öncelikle patatesleri küp küp dilimleyip haşlayın. Ardından patatesleri süzdükten sonra tereyağını ilave ederek ezin. Tuzu karabiberi ekleyerek karıştırmaya devam edin. En son da ince kıyılmış maydanozları ve peyniri ekleyerek ezmeden karıştırın.21 Ara 2021

    Siron hangi yöreye ait bir yemektir?

    Gümüşhane mutfağıyla özdeşleşen siron, kurutulmuş yufkanın su ile açılmasıyla hazırlanır. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenen siron, genellikle tavuklu versiyonu ile sunulur. Bir mantı çeşidi olarak da bilinen tavuklu siron, yufkanın rulo şeklinde sarılmasıyla hazırlanır.22 Eki 2022

    Bu yazıya puan vermek iter misiniz?
    [Toplam: 0 Ortalama: 0]

    Yorum yapın

    SoruYeri.com.tr Bilsen.com.tr