Kupes balığı lezzetli mi?

Last Updated on Aralık 21, 2023 by admin

Lezzetli bir balık olmasından dolayı ticari açıdan önemli bir balıktır. Amatör balıkçıların da çok sevdiği bir balıktır. Çok kılçıklı bir balıktır.

Kupez balığı tadı nasıl?

beyaz etli, kılçıklı ve yağsız lezzetli bir balıktır. ızgara ve fırında olmasındansa, tava yapılması daha çok tercih edilir. bizim lopa balığı dediğimiz bu balık, bu adıyla daha çok yerli halk tarafından bilinir.

Kupes balığı nerede yaşar?

Ege, Akdeniz ve Marmara’da neredeyse her mevsim bulunur kupes balığı. Sıcak ve ılıman olan bütün denizlerin sığ kesimlerinde yaşadığından dolayıdır ki, birçok yerde lopa, lapa, kupa, gupa, gopez, altınkuşak, gupes, kopes, küpez gibi değişik isimlerle anılır.3 Ara 2018

Gopez balığı en güzel nasıl pişirilir?

Tava kızdırılır, sıvı yağ konulur. Kupesler mısır ununa iki taraflı olarak batırılıp tavaya düzgün ve yavaş bir şekilde dizilir. Kısık ateşte altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartılır. İyice kızartılarak kılçıkların erimesi iyi olsa da fazla bekletip balığı kurutmamak gerekir.

Kupes kokar mı?

tuz ve yağ ile ovup 170 derece fırında piştiği zaman, yağlı ve leziz bir balık oluyor. temizlerken genelde çokk ama çok fena kokar. ancak doğru pişirildiğinde lezzeti fena değildir. genelde orta su veya orta suyun biraz altında bulunur.

Kupez hangi mevsimde olur?

Mart ayında Dülger balığı, Çipura, Barbunya, Orfoz, Kılıç, Orkinos, Kalyoz, Palamut ve Minekop lezzetli oluyor. Nisan ayına gelindiğinde Çipura, İskorpit, Kupes, Lipsoz, Pisi, Orfoz ve Kefal öne çıkıyor.6 Eyl 2018

Bu yazıya puan vermek iter misiniz?
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın

SoruYeri.com.tr Bilsen.com.tr