Kıymalı lahana sarması içi nasıl hazırlanır?

Last Updated on Kasım 26, 2023 by admin

İyice yıkanan yapraklar kaynar suda 10 dakika haşlanır. Haşlanan yapraklar süzülür ve soğumaya bırakılır. Diğer tarafta kıyma, küçük küçük doğranmış soğan, ayıklanıp, yıkanmış pirinç, tuz, biber, 1 yemek kaşığı salça, kuru nane, sumak bir kapta iyice karıştırılıp, yoğurulup sarmanın iç harcı hazırlanır.7 Mar 2013

Etli lahana sarması içine ne konur?

Etli Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet irice lahana.
  • 300-350 g orta yağlı kıyma.
  • ¾ çay bardağı mısırözü yağ
  • 3 Adet kuru soğan.
  • 3 Adet domates.
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • Yarım demet maydanoz.
  • Daha fazla öğe…

    Beyaz lahana dolmasına hangi baharatlar konur?

    Lahana sarmasına hangi baharatlar konur? Tuz seviyesi iyi ayarlanması gereken lahana sarmasına birer tatlı kaşığı kuru nane, karabiber, pul biber ile maydanoz ilave edilebilir.4 May 2022

    Kıymalı lahana sarması ne kadar sürede pişer?

    Güzelce domates suyunu salıp çekince kenara alın. Lahana sarmasının tenceresine sosu ekleyin. Üstüne ters çevrilmiş kapak koyun ve kısık ateşte pişmeye bırakın. 50-70 dakika arasında pişecektir.

    Lahana dürülmesi için ne yapılır?

    Bitkiler aşırı suya dayanıklı değildir, dolayısıyla aşırı sulama yapmamaya dikkat etmeliyiz. Lahananın, düzgün gelişmesi, sağlam baş oluşturması ve yüksek kalitede yaprak üretmesi için düzenli olarak sulama yapmak gerekir. Alanda lahana yetiştirirken, yağmurlama veya damlama sulama sistemleri kullanabiliriz.

    Beyaz lahana sarması ne kadar sürede pişer?

    Damarlarını ayıkladığınız lahanalara dolma içini sarın ve sarmaları tencereye yerleştirin. Kapağını kapatıp kaynayan tencerenin altını kısın ve 35 dakika kadar pişmeye bırakın. Dolmanızı sıcak sıcak servis edin.25 Şub 2021

    Bu yazıya puan vermek iter misiniz?
    [Toplam: 0 Ortalama: 0]

    Yorum yapın

    SoruYeri.com.tr Bilsen.com.tr