Last Updated on Kasım 16, 2023 by admin
Kurutma yöntemi için çok sert ve çok yumuşak olmayan kayısıları tercih edin. Güneş gören bir yere temiz bez serin. Kayısıları çekirdeklerini çıkartmadan bezin üzerine dizin ve 3-4 gün bekletin. 3-4 günün sonunda kayısılara elinizle hafifçe bastırın.28 Tem 2021
İçindekiler
- 1 Evde taze kayısı nasıl kurutulur?
- 2 Kayısı nasıl kurutulur püf noktaları?
- 3 Kayısı nasıl kurutulur Fırınsız?
- 4 Kayısı kuruturken neden küflenir?
- 5 Kış için kayısı nasıl saklanır?
- 6 Evde gün kurusu kayısı nasıl kurutulur?
- 7 Güneşte meyve nasıl kurutulur?
- 8 Evde kayısı nasıl kurutulur nefis yemek tarifleri?
- 9 Sarı kuru kayısı nasıl yapılır?
Evde taze kayısı nasıl kurutulur?
Kayısılarınızı ortadan ikiye bölün ve bir fırın tepsisinin üzerine aktarın. 70 derecede ısıtılmış fırına verin ve bu şekilde ara ara çevirerek ortalama 6-7 saat boyunca fırında tutun. Kayısılarınız yavaş yavaş suyunu kaybedip kuruyacaktır. Fırınınızın performansına göre süresi biraz daha uzayabilir.28 Haz 2018
Kayısı nasıl kurutulur püf noktaları?
Güzelce dizdiğiniz kayısıları 4 gün güneş olan bir yerde koyun. Daha sonra kayısıların üzerine elinizle bastırın eğer az suyu akar durumdaysa kayısıların içinde bulunan çekirdekleri biraz bastırarak çıkarın. Çekirdeklerini çıkardığınız kayısıları rengi dönüp kuruyana kadar yaklaşık 5- 10 gün bekletin.15 Haz 2022
Kayısı nasıl kurutulur Fırınsız?
Kayısıların kurutulması adına en sık kullanılan yöntem; güneşte ipe dizerek kurutmaktır. Kayısı kurutmak adına ilk önce kayısıların çekirdeklerini çıkarmak önemlidir. Bol su ile yıkanan kayısıların ortalarından küçük bir delik açılmalıdır. Bu delikler içerisinde ip geçirip, güneş alan yere asmak gereklidir.6 Eki 2021
Kayısı kuruturken neden küflenir?
Meyve kurutma işlemini açık havada tamamladıysanız havanın nemli olma ihtimalinden dolayı meyvelerinizi küflenme riski bekliyor olabilir. Bu nedenle açık havada kurutulan meyvelerin son olarak düşük ısıya ayarlanan fırında ısıtılması ve saklama aşamasına öyle geçirilmesi gerekir.
Kış için kayısı nasıl saklanır?
Kayısı buzdolabında nasıl saklanır?
Daha fazla öğe…
Evde gün kurusu kayısı nasıl kurutulur?
Fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt koyun ve kayısıları etli kısımları yukarıya bakacak şekilde tepsiye dizin. 70 derecede önceden ısıtılmış fırına tepsiyi yerleştirin ve bu ısıda kayısıları ara ara çevirerek ortalama 6-7 saat boyunca kurutun. Fırınınızın performansına göre bu süre biraz daha uzayabilir.
Güneşte meyve nasıl kurutulur?
Fazla sularını süzdürdükten sonra saplarından sağlam bir iple, güneş gören bir yere asın ve altlarına mutlaka bir kağıt, gazete ya da muşamba serin. Düşen parçalar mutlaka olacaktır. En pratik ve doğal şekilde salkım halde yaklaşık 1 haftada bu şekilde kurutabilirsiniz.6 Eyl 2017
Evde kayısı nasıl kurutulur nefis yemek tarifleri?
Sarı Kayısı Kurutma İşlemi Tarifi Nasıl Yapılır?
Daha fazla öğe…•3 Ağu 2018
Sarı kuru kayısı nasıl yapılır?
Gün kurusu tamamen doğal ve geleneksel bir yöntemle, direkt olarak güneşte kurutulurken; sarı kuru kayısı, bu kurutma işleminden önce belli bir süre kükürtdioksit gazına maruz bırakılıyor. Böylece biri doğal kahverengi olurken diğeri sarı oluyor.29 Mar 2018