Türk Telekom kime satıldı?

Last Updated on Aralık 22, 2023 by admin

Özelleştirme Süreci Şirket, 14 Kasım 2005 yılında özelleştirme çalışmaları kapsamında, %55 hissesi ile Oger Telekomünikasyon A.Ş.’ye devredildi. 6 milyar 550 milyon dolara gerçekleşen devir, cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesi olmuştur.

Türk Telekomun sahibi kim?

Türkiye Varlık FonuTürkiye Cumhuriyeti Hazine ve…Hazine Müsteşarlığı

Türk Telekom Türk markası mı?

Bireysel ve kurumsal hizmetler alanında geniş hizmet ağı ve zengin ürün çeşitliliğine sahip olan Türk Telekom, Ocak 2016 itibarıyla mobil, internet, telefon ve TV ürün ve hizmetlerini ‘Türk Telekom‘ tek marka çatısı altında bir araya getirmiştir.

Türk Telekom hangi ülkenin markası?

1995. 24 Nisan’da PTT’deki telekomünikasyon ve posta hizmetleri birbirinden ayrılarak PTT’nin telekomünikasyon hizmetleriyle ilgili tüm personel, varlık ve yükümlülükleri; hisselerinin tamamı Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı’na ait olan Türk Telekom‘a transfer oldu.

Türk Telekom neden satıldı?

En büyük özelleştirmeydi. 2005 yılında özelleştirildiğinde Türk Telekom, Türkiye tarihinin en büyük ve en önemli özelleştirmelerinden biri olarak görülüyordu. 2018 yılında Türk Telekom‘un en büyük hissedarının borcunu ödeyememesi dolayısıyla ortaya çıkan düğüm, şirketin hisselerinin devredilmesiyle çözülmüştü.11 Mar 2022

Türk Telekom olayı nedir?

2018’de BTK’nın ve Rekabet Kurumu’nun onayı ile Türk Telekom‘un yüzde 55 hissesi, alacaklı bankaların kurduğu LYY Telekom firmasına devredildi. Dün de LYY hisseleri, bankaların alacaklı oldukları 4,75 milyar dolar + faize karşı 1,65 milyar dolar olarak, Türkiye Varlık Fonuna devir etmeye yönelik imza atmış oldu.11 Mar 2022

Bu yazıya puan vermek iter misiniz?
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın

SoruYeri.com.tr Bilsen.com.tr