Last Updated on Aralık 16, 2023 by admin
Kabuklarını ayıklayıp bol suda yıkadığınız 1 kilogram barbunyayı üzerini geçecek kadar su ilave edin. Orta ateşte 10 dakika kadar haşlayın. 1/2 çay bardağı zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. 1 adet rendelenmiş soğan ve 2 diş ezilmiş sarımsağı katıp hafif bir renk alana kadar soteleyin.6 May 2019
İçindekiler
Islatmadan barbunya yemeği nasıl yapılır?
Islatmadan Barbunya Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Daha fazla öğe…•27 Nis 2018
Normal barbunya yemeği nasıl yapılır?
Sade Barbunya Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Daha fazla öğe…•2 Haz 2018
Barbunya yemeği hangi baharatlar konur?
Barbunya yemeğine, kuru nane, yenibahar, kimyon, karabiber, kekik gibi hepimizin çok sevdiği baharatlar yakışacaktır.31 Mar 2022
Barbunya haşlama suyu dökülür mü?
Barbunyanın çeşidine göre, pişme süresi de farklılık gösterir. Az miktarda su koyduktan sonra, belirli aralıklarla yemeğin kontrol edilmesi lezzetli bir barbunya pişirmek için en geçerli kuraldır. Taze veya kuru barbunya pişirilmeden önce bir süre kaynatılıp bu su değiştirilirse, yemeğiniz çok koyu renkli görünmez.
Barbunyayı suda bekletmek gerekir mi?
Püf noktası: Direkt olarak haşlamadan pişirebileceğiniz taze barbunyayı kısa bir süre haşlamanız hem lezzetini katlayacak hem de pişirme süresini kısaltacaktır. Kuru barbunya kullanmayı tercih edecekseniz; bir gece önceden suda bekletip sonrasında haşlamalısınız.31 Tem 2019