Mevlana Türbesi hangi ilde?

Last Updated on Aralık 2, 2023 by admin

Mevlânâ Müzesi, Konya’da bulunan, eskiden Mevlâna‘nın dergâhı olan yapı kompleksinde 1926 yılından beri faaliyet gösteren müzedir. Yeşil Kubbe yani Mevlana‘nın türbesi dört kalın sütun (fil ayağı) üzerine yapılmıştır.

Mevlana Türbesi hangi ilçede?

Mevlana Müzesi aynı zamanda günümüzde “Mevlana Türbesi” olarak da anılmaktadır. Buna ek olarak Mevlana‘nın türbesi toplamda dört fil ayağının üzerine yapılmıştır. Mevlana Müzesi’ne Nasıl Gidilir? Mevlana Müzesi Konya ilinin merkez Karatay ilçesinde mevkisinde bulunmaktadır.5 Oca 2022

Mevlana Türbesi nerede olur?

Mevlana Celaleddin Rumi Türbesi Konya ili sınırları içerisinde bulunur.10 Eyl 2020

Mevlâna hangi semtte?

Mevlana, İzmir’in Bornova ilçesine bağlı bir mahalledir. İdari sınırlarına bakıldığında batısında Kazımdirik, güneybatısında Karacaoğlan, güneyinde Yunus Emre, doğusunda Doğanlar, kuzeyinde ise Erzene bulunur.

Mevlana Türbesi nde neler var?

Güney yönü, matbah ve Hürrem Paşa Türbesinden sonra, Üçler Mezarlığı’na açılan Hâmûşân (Susmuşlar) Kapısı ile son bulur. Avlunun doğusunda ise Sinan Paşa, Fatma Hatun ve Hasan Paşa türbeleri yanında semahane ve mescit bölümleri ile Mevlâna ve aile fertlerinin mezarlarının da içerisinde bulunduğu ana bina yer alır.

Mevlâna nerede bulunur?

Şiirleri ve sözleriyle çağını aşan Mevlana Celaleddin Rumi’nin Konya’da bulunan dergahı 1926 yılından bu yana Mevlana Türbesi olarak işlev göstermektedir. Sözleri ve yaşamı dünyaca bir üne sahip olan Mevlana‘nın türbesi Selçuklu mimarisinin en güzel örneklerinden biridir.

Mevlana Konyada neden kaldı?

Konya sanat eserleri ile donatılmış, ilim adamları ve sanatkarlarla dolup taşmıştı. Kısaca Selçuklu Devleti en parlak devrini yaşıyordu ve devletin hükümdarı Alâeddin Keykubad idi. Alâeddin Keykubad, Sultânü’l-Ulemâ Bahaeddin Veled’i Karaman’dan Konya‘ya davet etti ve Konya‘ya yerleşmesini istedi.

Mevlâna Müzesi giriş ücreti ne kadar?

Mevlana Türbesi’ne giriş ücreti yoktur. Yaz aylarında sabah 09.00 ile akşam 19.00 saatleri arası, kış aylarında ise sabah 09.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Bu yazıya puan vermek iter misiniz?
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın

SoruYeri.com.tr Bilsen.com.tr