Bahçedeki limon ağacı ne zaman budanır?

Last Updated on Kasım 8, 2023 by admin

İşte bu iki hususu da karşılayacak doğru uç alma zamanı ekim ayının ortası ile kasım ayı başları olarak tarif edilebilir. Bu dönemde limonlarda uç alma budaması yapıldığında hem Uçkurutan Hastalığı bulaşmasına karşı bahçe sağlama alınmış, hem de sürgün faaliyeti başlamadan hemen kışa girilmiş olur.

Limon ağacının meyve vermesi için ne yapmalı?

Limon yetiştirmek için ihtiyacınız olan temel şey çok basittir; temiz su. Bol su isteyen limon, susuz kaldığında acı meyve verir. Bahar ve yaz dönemlerinde limon bitkisini susuz bırakmamanızı öneririz. Bol su ister derken; toprağı çürütecek kadar sulamadan da kaçmanızı tavsiye ederiz.

Portakal ve limon ağaçları ne zaman budanır?

Genel olarak, budama don riski olmadığı zamanlarda ve ilkbahar başı gibi yapılması daha uygundur. Sonbahar döneminde budama yapıldığında, yaprak sayısının yenilenmesi daha az olur. Sonbahar budaması genellikle kış donlarına karşı çok hassas olan geççi çeşitlerin gelişimini teşvik eder.

Limon ağacını canlandırmak için ne yapmalı?

Düzenli sulamak, saksı değiştirmek, budamak, yeri geldiğinde azotça zengin gübre vermek ağacınızın sağlıklı ve hızlı bir şekilde büyümesine, canlanmasına yardımcı olacaktır.13 Ara 2020

Limon ağacı hangi gübreyi sever?

Limon ağacı hangi gübreyi sever? Limon yetiştiriciliği için, ilkbahar ve sonbaharda yanmış çiftlik gübresi ile gübrelemeye ihtiyaç duyar. Limon yapraklarının ve çiçeklerin dökülmesi azotlu gübrelerle aşırı gübrelemeye bağlı olabilir.

Hangi ayda budama yapılır?

Ağaçları yılın her mevsiminde istediğimiz gibi budayamayız. Özellikle yapraklı ağaçlar yapraklarını döktükten sonra budanmalıdır. Tarih vermek gerekirse yurdumuz da budama için en uygun zaman 15 Kasım – 15 Mart tarihleri arasındadır.

Bu yazıya puan vermek iter misiniz?
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın

SoruYeri.com.tr Bilsen.com.tr