Ovaakça Termik santrali ne ile çalışır?

Last Updated on Aralık 20, 2023 by admin

Yılda yaklaşık 1.7 milyar metreküp doğalgaz tüketilerek 9.5 milyar kilowatsaat elektrik enerjisi üretiliyor. Tam kapasite çalıştığında Bursa`nın tamamının tükettiği doğalgazı tüketebilen santral, ayrıca Marmara Bölgesi`nin elektriğini sağlıyor..14 Oca 2016

Ovaakça’da hangi enerji santrali var?

Bursa Doğalgaz Santrali sadece konut elektrik tüketimi dikkate alındığında ise 1.936.610 konutun elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilecek elektrik üretimi yapmaktadır. Bursa Doğalgaz Santrali, Ovaakça Termik Santrali olarak ta anılmaktadır.

Gökova termik santrali ne ile çalışır?

kömürle elektrik üreten bu 3 santralden sadece kemerköy termik santrali, gökova termik santrali olarak bilinir. meşhur direnişler, deniz kenarında kurulan bu santrale karşı yapılmıştır. santral, gözde bir tatilci mekanı olan ören’in yanıbaşına yapılmıştır. soğutma suyunu denizden alır.

Ovaakçada ne çıkar?

  • Tüm şıklar.
  • Linyit.
  • Taş kömürü
  • Doğal gaz.
  • Rüzgâr gücü

Ovaakça nereye bağlı?

Ovaakça Bursa ilinde yer almakta olup, Ovaakça Osmangazi ilçesine bağlıdır.Ovaakça haritası konumu ise 40° 17′ 55.1220” Kuzey ve 29° 3′ 29.4048” Doğu gps koordinatlarıdır. Ovaakça bağlı olduğu Osmangazi ilçe merkezine 12 kilometre mesafe uzaklıktadır.

Ovaakça hangi şehirde?

Ovaakça Santral Mahallesi, Bursa ilinin Osmangazi ilçesine bağlı 52 sokaklı bir mahalledir.

Bu yazıya puan vermek iter misiniz?
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın

SoruYeri.com.tr Bilsen.com.tr