En iyi tarhana hamuru nasıl yapılır?

Last Updated on Aralık 24, 2023 by admin

Ev Tarhanası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Domates, soğan, biber, maydanoz ve taze naneyi yıkayıp, ince ince doğrayın.
  • Üzerine 1 litre su ekleyerek iyice yumuşayıp ezilecek kıvama gelene kadar pişirin.
  • Daha sonra haşlanmış nohutu da ekleyerek blender ile ezin. …
  • Karışımı yoğurtma kabına alın, yoğurt ve tuzu ilave edip karıştırın.
  • Daha fazla öğe…•29 Ağu 2009

    Tarhananın hamuruna neler konulur?

    Ev Yapımı Tarhana Tarifi İçin Malzemeler

    • 2kilogramdomates.
    • 2kilogramkuru soğan.
    • 2kilogrametli kırmızı biber.
    • 1kilogramhaşlanmış nohut.
    • 1demetmaydanoz.
    • 1demettaze nane.
    • 1kilogramsüzme yoğurt.
    • 4yemek kaşığıkaya tuzu.

    Daha fazla öğe…

    Tarhana nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?

    Tarhana, genellikle sebzelerin olduğu yaz aylarında yapılan bir üründür. İçinde domates, yeşil biber, kuru soğan, kırmızı biber, yağlı yoğurt, maydanoz, dereotu (bazı yörelerde tarhana otu, süt, tuz, acı ve tatlı kırmızı biber) vardır.5 Ağu 2022

    Evde tarhana mayası nasıl yapılır?

    Nohutu bir gece önceden suya koyalım ve ertesi gün yumuşayana kadar haşlayalım. Diğer taraftan kırmızı mercimeğe 2 su bardağı su koyup tamamen yumuşayana kadar haslayalım. Tuz ve un hariç diğer malzemeleri salata yapar gibi iri iri doğrayıp robottan püre kıvamına kadar çekelim. Nohutun suyunu süzelim.15 Eyl 2017

    Tarhananın ekşi olmaması için ne yapmak lazım?

    Tarhananın kıvamını bulması için hamurunu hazırladıktan sonra mutlaka bir süre bekletmeli, hemen kurutma işlemine başlamamalısınız. Ortalama 2 ila 7 gün arasında bekletiliyor olsa da tarhanada ekşimsi bir lezzet yakalamayı seviyorsanız bekletme süresini kontrollü bir şekilde daha da uzatabilirsiniz.14 Ağu 2021

    Tarhana hamurunun üstü kapatılır mı?

    Üzerini iyice kapatarak ( iki kat battaniye koymanız yeterli) ekşime süresini kendinize göre belirlemeniz gerekiyor. Ekşi severim diyorsanız 1 hafta ama normal olsun diyorsanız 5 gün yeterlidir. Kabardıkça arada yoğurmayı ihmal etmeyin kolay gelsin.17 Eyl 2017

    Bu yazıya puan vermek iter misiniz?
    [Toplam: 0 Ortalama: 0]

    Yorum yapın

    SoruYeri.com.tr Bilsen.com.tr