Sereserpe kelimesi nasıl yazılır?

Last Updated on Aralık 15, 2023 by admin

bata çıka, çoluk çocuk, düşe kalka, eciş bücüş, eğri büğrü, enine boyuna, eski püskü, ev bark, konu komşu, pılı pırtı, salkım saçak, sere serpe, soy sop, süklüm püklüm, yana yakıla, yarım yamalak vb. m ile yapılmış ikilemeler de ayrı yazılır: at mat, çocuk mocuk, dolap molap, kapı mapı, kitap mitap vb.

Art arda kelimesi nasıl yazılır?

Peki, bu kelime nasıl yazılıyor? ART ARDA TDK YAZILIŞI: ARD ARDA NASIL YAZILIR? Bu kelimenin doğru yazılı “art arda” şeklinde kullanımı oluyor. Yani sıklıkla yapılan yazım yanlışı “ard arda” bu kelimenin yanlış yazımı oluyor.

Birtakım nasıl yazılır?

Biraz, birçok, birçoğu, birkaç, birkaçı, birtakım, herhangi, hiçbir, hiçbiri belirsizlik sıfat ve zamirleri de gelenekleşmiş olarak bitişik yazılır.

Pek çok kelimesi nasıl yazılır?

Hiç kimse ve pek çok gibi günlük dilde bolca kullandığımız sözcükler ise ayrı yazılır.

Kastettiğim nasıl yazılır?

KASTETMEK KELİMESİ CÜMLE İÇERİSİNDE DOĞRU KULLANIM ÖRNEKLERİ – Ev deyince kasabada dört beş tane zengin evini kastediyorum. – Kimi kastettiğimi boş ver! Arkadaşlara da söyle, sakin olsunlar. – İstiklal ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler.

Dolu dizgin nasıl yazılır?

Doludizgin mi?” yoksa “Dolu dizgin mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Dolu dizgin şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Doludizgin şeklinde olmalıdır.

Sereserpe birleşik yapılı mı?

Sere serpe birleşik bir kelime ya da pekiştirme değildir. Bu nedenle bitişik yazılması yanlıştır. Bu sözcük sıklıkla ”çepeçevre” ve ”kıskıvrak” gibi kelimeler ile karıştırılıp bitişik yazılır.26 Oca 2021

Adam akıllı nasıl yazılır TDK?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Adam akıllı şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Adamakıllı şeklinde olmalıdır.

Sere serpe deyim mi?

DeyimDüzenle [1] Açılıp yayılarak utanıp sıkılmadan boylu boyunca uzanıp yatmak.

Yapayalnız bitişik mi yazılır ayrı mı?

İşte Yapayalnız kelimesinin yazım şekli… YAPAYALNIZ MI, YAPA YALNIZ MI? TDK sitesinde sözlükten arama yaptığımızda yapa yalnız kelimesi sözlükte bulunmamaktadır. TDK’da kelimenin doğru yazımı “yapayalnız” şeklinde ayrı yazılır.30 Tem 2019

Bu yazıya puan vermek iter misiniz?
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın

SoruYeri.com.tr Bilsen.com.tr