CEO mu CFO mu?

Last Updated on Kasım 29, 2023 by admin

CEOChief Executive Officer. İcra Kurulu Başkanı / Baş Yönetici. CFO – Chief Finance Officer. Mali İşler Müdürü12 Kas 2018

CFO nun açılımı nedir?

CFO, Chief Financial Officer anlamına geliyor. Genel olarak CFO‘lar ekonomi, finans, muhasebe, işletme veya mühendislik gibi bölümlerde eğitim alıyor.

CEO nun üstü nedir?

Özellikle bir kişi başkan ve CEO unvanlarını elinde tutarken başka biri de başkanlık görevinde ya da bir şirketin günlük işlerini yürütmekle sorumlu yöneticisi (İngilizce: chief operating officer – ‘COO’) olur.

Kimler CFO olabilir?

Kimler CFO Olabilir? CFO olabilmek için öncelikle muhasebe, işletme veya finans bölümlerinden mezun olmalı. Bunun yanında finans alanında yüksek lisans yapmış kişiler de aranılan kriterler arasında. CFO pozisyonu, köklü geçmişe sahip çok deneyimli profesyoneller için ayrılmıştır.

Nasil CFO olunur?

Eğitim, deneyim ve maaş Bir lisans derecesi mutlaka gerekliyken çok rağbet gören eğitim geçmişi, önemli bir işletme okulundan bir diploma, Muhasebe ve Finans Diploması ve mesleki Kontrol, Muhasebe ve Denetim Yüksek Lisansı da kapsar.

COO pozisyonu nedir?

Operasyonlardan sorumlu yönetici COO, bir işin günlük idari ve operasyonel işlevlerini denetlemekle görevli kıdemli bir yöneticidir. COO, genellikle şirketin CEO’su adına günlük işlemlerini yöneterek operasyonları yöneten politika ve stratejileri oluşturur.

Bu yazıya puan vermek iter misiniz?
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın

SoruYeri.com.tr Bilsen.com.tr