Domatesten kışlık neler yapılabilir?

Last Updated on Kasım 20, 2023 by admin

Domates sosu, kışlık menemen, domates konservesi, sarımsak ve fesleğen eklenen aromalı domates sosları, buzluğa domates atma ve listede göreceğiniz değişik değişik yöntemler… Damak zevkinize uyacağını düşündüğünüz bir yöntemi seçerek hazırlıklara başlayabilirsiniz.

Kalan domates nasıl değerlendirilir?

Domatesleri küp küp keserek buzlukta saklayabileceğimiz gibi rendeleyerek de dondurucuda saklayabilirsiniz. Bunun için rendelediğiniz domatesleri ince süzgeçten az miktarda suyunu salacak kadar süzün. Çok fazla suyunu süzer iseniz, kıvamı salça gibi olur. Ardından poşetlere koyup, dondurucuda saklayabilirsiniz.

Domates ile kahvaltılık ne yapılır?

Domatesin Kahvaltı Sofrasına Çok Yakıştığının Kanıtı 11 Farklı Kahvaltılık Tarifi

  • Milföy Hamurundan Domatesli Kolay Tart Tarifi.
  • Yumurtalı Domates Dolması
  • Çakallı Menemeni Tarifi.
  • Beyaz Omlet Tarifi.
  • Fırında Tulum Peynirli Omlet Tarifi.
  • Kahvaltılık Sucuk Sote Tarifi.
  • Domatesli Kiş Tarifi.
  • Ajvar Tarifi.
  • Daha fazla öğe…•27 Haz 2019

    Domatesten ne üretilir?

    Domates ürünleri üretiminde yükselen eğilimler Ürün örnekleri: domates sosu, biberli sos, püre, salsa, pizza sosu, ketçap, meyve suyu ve çorba.

    Domates çiğ olarak dondurucuya konur mu?

    Taze domatesleri buzlukta saklamanın en pratik yolu tabii ki onları bütün halde saklamak. Bunun için yapmanız gereken domatesleri güzelce yıkayıp kurulamak. Hemen ardından sap kısmında yer alan yeşil kısmı bir bıçak ya da oyacak yardımıyla güzelce ayıklamak ve buzdolabı poşetlerine ya da kilitli poşetlere pay etmek.12 Eyl 2019

    Domates suyuna neden aspirin konur?

    İlaçlı domateste kullanılan gözümüzü korkutacak bir kimyasal gibi düşünülmesin. Domates rendesinin kışlık olarak uzun süre bozulmadan muhafazası için kullanılır. Aspirinin de hammaddesi olduğunu söylemiştik. Bazı turşularda bozulmayı önlemek için aspirin kullanıldığını düşünürsek ortak yönleri daha iyi anlayabiliriz.31 Ağu 2016

    Kışa hazırlık için neler yapılır?

    Taze fasulye konserveleri, bin bir çeşit domates sosları, köz patlıcanlar ise en leziz kış hazırlıklarındandır. Bamya sevenlere ise bamyanın dondurucuya atılmış hali mutlaka tavsiye edilir. Turşu, tarhana ve erişte ise hemen ilk akla gelen kış hazırlıklarındandır.

    Çiğ domates kavanozda nasıl saklanır?

    Derin bir tencerenin içerisine domatesleri, zeytinyağını ve tuzu koyun. Karışımı orta ateşte yaklaşık 1 saat ara ara karıştırarak pişirin. Domates konservesi karışımını daha önce kaynar suyla temizlediğiniz cam kavanozlara dökün. Kapağını kapattığınız kavanozları ters çevirin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

    En güzel kışlık domates nasıl yapılır?

    Domatesleri tencereye aktarırken aralarına bolca tuz serpin. Ardından kapağını kapatın ve 3-4 saat kadar oda sıcaklığında suyunu salmasını bekleyin. Domatesler suyunu saldıktan sonra ocağın altını açın ve ağır ateşte domateslerin kendi sularında güzelce ezilene kadar pişmesini bekleyin. Sık sık karıştırın.

    En sağlıklı kışlık domates nasıl yapılır?

    Püf noktası, domatesleri yeterli seviyede kaynatmak. Diğer sebzelere nazaran domates çok pişince daha sağlıklı bir ürün ancak salça kıvamından uzak olmalı. 7-Daha sonra kaynayan domatesleri, ocağın küçük kısmına alıp, doldurmaya başlayın. 8-Domatesleri sıcak şekilde bir bez yardımıyla kavanozları koyun.18 Ağu 2022

    Bu yazıya puan vermek iter misiniz?
    [Toplam: 0 Ortalama: 0]

    Yorum yapın

    SoruYeri.com.tr Bilsen.com.tr