Şefkat kelimesinin sözlük anlamı nedir?

Last Updated on Aralık 4, 2023 by admin

Şefkat sözlüklerde “acıyarak ve/veya koruyarak sevme, sevecenlik” olarak tanımlanır. Kökeninde sevgi, merhamet ve yardım duygularının bulunduğu şefkat, çeşitli felsefi görüşlerde ve inanç sistemlerinde farklı kavramlarla dile getirilmişse de hepsinde olumlu bir duygu ve davranış biçimi olarak dile getirilmiştir.

Şevkat ne demek TDK?

Şefkat kelimesini TDK sevecenlik olarak belirtmektedir. Bazen acımak, bazen korumak ve bazen de sevmek şefkat duygusunun belirtileridir.22 May 2021

Şefkat ne demek örnek?

Birisini korumaya çalışırken hissedilen sevgi ve merhamet duygusu. İkinci Anlamı: Acıma hissi. Örnek Cümleler: 1- Bu dünyada hepimizin ihtiyaç duyduğu iki temel duygu var: Sevgi ve şefkat.11 Haz 2021

Şefkat ne demek ekşi sözlük?

şefkat, latince compassion, beraber acı çekmek anlamına gelir… sozluk manası da acıyarak ve esirgeyerek sevmektir. bazen en fazla ihtiyac duyulan dokunulmalı sevgi.

Şefkat ne demek dini?

Allah’ın yarattığı canlılara karşı insanda varolan acıma, merhamet etme duygusu.

Şefkat ne demek psikoloji?

Şefkat önce acıya karşı farkındalık ve duyarlılık, sonra da acıyı gidermeye yönelik eyleme geçme niyet, güç ve bilgeliğini içeren duygusal ve düşünsel bileşenlerden oluşan motivasyonel bir süreçtir. Yani şefkat bir duygu değildir, hem duygular hem de düşüncesel unsurlar içeren bir süreçtir.

Şefkat kelimesinin eş anlamı nedir?

Şevkat kelimesinin eş anlamlısı sevecenlik demektir.

Savunma kelimesinin sözlük anlamı nedir?

Savunma saldırıyı önleme için yapılan harekettir. Bir ülkenin savunması ülkenin güvenliğini ve korumasını sağlayan askerî birimler anlamına gelir. Kişisel savunma çeşitli zırh ve teçhizatlarla yapılır.

Şefkat nasıl bir duygudur?

Şefkat nedir? Anlamaktan gelen sıcak ve iyi hissettiren bir duygudur. Kalbimizi kendimize, sevdiklerimize, hayatımızdaki zor insanlara, yabancılara ve yaşayan tüm varlıklara karşı sıcak tutmaktır. Her ne olursa olsun, kin ve nefret duygularını beslemekten uzak durmaktır.

Şehvetli kadın ne demek?

Bir sıfat olarak kullanımına rastlanan şehvetli kelimesi, cinsel isteğine fazlaca düşkün olan, kösnülü ve arzulayan anlamına gelir.3 Haz 2021

Bu yazıya puan vermek iter misiniz?
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın

SoruYeri.com.tr Bilsen.com.tr