VBYS nedir?

Last Updated on Kasım 14, 2023 by admin

VAKIF BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ (VBYS) NEDİR? ∙ Vakıf Bilgi Yönetim Sistemi1 (VBYS) vakıflarla ilgili bilgilerin elektronik ortamda yer alması için oluşturulmuştur. ∙ Vakıflar Genel Müdürlüğü, VBYS‘de bazı düzenlemeleri içeren bir genelge yayımlamıştır. Bu genelge 1 Ocak 2014 tarihinden bu yana yürürlüktedir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Burs geri ödemeli mi?

Vakıflar Genel Müdürlüğü eğitim yardımları Türkiye’de eğitim gören ihtiyaç sahibi yükseköğrenim ve ortaöğrenim öğrencilerine verilen karşılıksız burslardır.

Vakıf faaliyet belgesi nereden alınır?

Faaliyet Belgesi, aşağıda adresleri belirtilen merkez veya hizmet birimlerindeki Üyelik Hizmetleri Müdürlüğü bankolarından ve Online İşlemler kısmından e-imzalı şekilde alınabilir. Ayrıca Türkçe dışında İngilizce, Almanca, Fransızca olarak da düzenlenmektedir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü yardım başvurusu nasıl yapılır?

Vakıflar Genel Müdürlüğü Eğitim Yardımları için başvurular her sene Genel Müdürlük tarafından belirlenen tarihler arasında Genel Müdürlüğün web sitesi www.vgm.gov.tr üzerinden duyurulmakta ve yine www.vgm.gov.tr üzerinden başvuru formu doldurulmak suretiyle alınmaktadır.

Vakıf malları satılır mı?

BİRÎNCÎ MADDE — 2762 sayılı vakıflar kanununun 10 ve 12 nci maddelerin de vazıh hayrat vakıflar ile mazbut ve mülhak vakıflara aid akar ve topraklardan kıymetleri (2 000) liradan fazla olanları, be deli azamî beş senede alınmak üzere taksit le de satılabilir.

Vakıflara üye olmak mümkün mü?

Vakıflar, gerçek veya tüzel kişilerin yeterli mal ve hakları belirli ve sürekli bir amaca özgülemeleriyle oluşan tüzel kişiliğe sahip mal topluluklarıdır. Bir malvarlığının bütünü veya gerçekleşmiş ya da gerçekleşeceği anlaşılan her türlü geliri veya ekonomik değeri olan haklar vakfedilebilir. Vakıflarda üyelik olmaz.28 Haz 2008

Bu yazıya puan vermek iter misiniz?
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın

SoruYeri.com.tr Bilsen.com.tr