ODTÜ IYS ye kimler girebilir?

Last Updated on Aralık 9, 2023 by admin

1. ODTÜ KKK’ya yeni kabul edilen lisans öğrencileri. 2. Halen İngilizce Hazırlık Programı’nda eğitim gören ve bu sınava girmeye hak kazanmış öğrenciler.

ODTÜ IYS sınavı zor mu?

nâmıdeğer odtü iys‘dir. çok zor değildir. ingilizce biliyorsanız geçmeniz oldukça olasıdır. ancak sınav her sonuca gebe bir sınavdır.

ODTÜ IYS kaç puan?

ODTÜ İYS TOEFL IBT AÇIKLAMALAR
95-100 119-120
90 110 SUNY ortak lisans programı (BAS & GIA): ENG 101 dersinden muafiyet için gerekli minimum puan
85 106 Lisans programları: ENG 101 dersinden muafiyet için gereken minimum puan
80 102

4 satır daha

ODTÜ IYS nedir?

ODTÜ Üniversitesi’nde eğitim-öğretim dili İngilizce olduğundan, lisans ve lisansüstü programlara başlayabilmek adına öğrenciler İngilizce dili için yeterliliklerini belgelemek zorundadırlar. Şu an için online olarak gerçekleştirilmekte olan ODTÜ İYS, üç bölümden oluşmaktadır.

ODTÜ geçme notu kaç?

a) Müfredatta yer alan tüm dersler en az DD veya S harf notu ile tamamlanmalıdır. b) Genel not ortalaması en az 2,00 olmalıdır.

ODTÜ yüzde kaç İngilizce?

ODTÜ‘de eğitim dili %100 İngilizcedir. Yani neredeyse hiçbir dersiniz veya sınavınız Türkçe olmayacak. Eğer İngilizce seviyeniz yeterli değilse, ODTÜ‘de alacağınız hazırlık eğitimiyle bir bölümü tamamen İngilizce ile okuyacak seviyeye gelebilirsiniz.

ODTÜ Ielts kabul ediyor mu?

Lisans Başvuruları Kabul alan öğrencilerden geçerli bir TOEFL, IELTS ya da PTE ACADEMIC sonucu sunamayan adaylar, ODTÜ İngilizce Yeterlik Sınavı’na girebilirler. Bu sınavdan yeterli sonucu alamayan öğrenciler, Temel İngilizce Bölümü’nde bir yıl İngilizce hazırlık sınıfına devam edeceklerdir.

IYS ye girmek zorunlu mu?

Temel İngilizce Bölümü Zorunlu İngilizce Öğretimi Öğrencileri için Oryantasyon Programı’na katılmak zorunlu mudur? Evet, zorunludur. Oryantasyon Programında Temel İngilizce Bölümü Zorunlu Hazırlık Öğretimi ile ilgili detaylı bilgiler verdiğinden, programa katılım kesinlikle zorunludur.

ODTÜ Konukevlerinde kimler kalabilir?

Yurtlara, ailesi Ankara dışında ikamet eden öğrenciler başvurabilir. Üniversitemizi yeni kazanan öğrenciler, yurtlarımızda kalmak istedikleri takdirde, başvuru için üniversite kayıtları sırasında YKS Kayıt Programı üzerinden yurtlarla ilgili bölümlerini doldurup işlemi sonlandırmaları gerekmektedir.9 Kas 2021

ODTÜ İngilizce seviye tespit sınavına nasıl girilir?

Sevgili Öğrencilerimiz, 7-8-9 Eylül 2022 tarihlerinde yapılacak olan Çevrimiçi Seviye Belirleme Sınavına odtuclass2021sum.metu.edu.tr adresinden erişilmesi gerekmektedir. Sınavı alabilmek için ODTÜ hesabınızla giriş yapmanız gerekmektedir. Detaylı bilgi için dbe.metu.edu.tr sayfasını ziyaret edebilirsiniz.8 Eyl 2022

Bu yazıya puan vermek iter misiniz?
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın

SoruYeri.com.tr Bilsen.com.tr