MPS testi ne demek?

Last Updated on Aralık 1, 2023 by admin

Kalp kasını besleyen koroner arterlerdeki tıkanıklık / daralmanın, damar yolu ile uygulanan radyofarmasötikler aracılığı ile görüntülenmesini sağlayan yöntemdir.

MPS ne için çekilir?

Nükleer Tıp’ta koroner arter hastalığı tanısı için en çok kullandığımız sintigrafik yöntem “miyokard perfüzyon sintigrafisi” (MPS) dir. Bu yöntemde, hastaya damar yolu ile düşük doz radyoaktif ilaç verilerek kalp kaslarının kanlanması görüntülenir.

MPS kalp testi nasıl yapılır?

Radyoaktif ilaç kan akımı yoluyla koroner arterlere ve oradan kalp kasına ulaşır. Ardından özel bir kamera yardımıyla verilen radyoaktif maddenin kalbinizde nasıl dağıldığını gösteren görüntüler elde edilir. Görüntüler bir bilgisayar yardımıyla düzenlenerek, değerlendirilir.30 Nis 2009

MPS ne kadar sürer?

Çekim yaklaşık 15-20 dakika sürer. Sol kalp kasını besleyen koroner damarlarda tıkanıklık olup olmadığını araştırmak amacı ile yapılan istirahat ve efor sonrası görüntülerin alındığı iki aşamalı bir testtir.

MPS testi neden istenir?

İnsanlar neden MPS testi yaptırıyor? Bir MPS testi, kalp kasınızdan ne kadar iyi kan aktığını gösterir. Test, egzersiz veya stres sırasında kan akışının eksikliğini gösterirse, ancak istirahatte normal ise, bu, kalbe kan taşıyan bir arterin daraltıldığı veya bloke edildiği anlamına gelebilir.13 Kas 2018

Sintigrafide neden çikolata yenir?

yaklaşık olarak iki – iki buçuk saat kadar süren tanı tedavisidir. vücuda verilen radyonüklid maddeler anında ishal yapmaktadır. edit: ishal yapan efor testinin hemen ardından yedirdikleri süt ve çikolataymış. vucuda verilen radyonüklid maddenin vucuttan atılmasını hızlandırıyormuş meğersem.

Bu yazıya puan vermek iter misiniz?
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın

SoruYeri.com.tr Bilsen.com.tr