Lema anlam nedir?

Last Updated on Kasım 30, 2023 by admin

Lema kelimesinin ilk anlamı parıltıdır. İslami eserlerde lema kelimesi, doğru yolu gösteren, sırat-ı müstakim üzere olan ve hidayete erdiren kılavuz manasında kullanılır. Kelimenin yan anlamı ise güneş ışığıdır. Karanlık, gölgeli, örtük, silik ve puslu kelimeleri lema sözcüğü ile zıt anlamlıdır.11 Oca 2022

Osmanlıca lema ne demek?

(Çoğulu: Lemâat) Parlamak. Şimşek gibi çakmak. Güneş ve yıldız gibi parlamak.

Lema hangi dil?

Türkçe sözcük, Ad halinde (halk ağzı) (Kahramanmaraş) Terlik dikişi. anlamına gelir. Türkçe dilinden alınan lema kelimesi (eskimiş) Parıltı, parlayış, ışıltı, parlama, ışıldama anlamındadır.

Lena ismi ne anlama gelir?

Lena ismi Alina ve Helena isimlerinin sonundan gelmektedir. İbranice’de Magdalalı Kadın, Arapça’da bizim için , bizden biri ve insan anlamlarına geliyor. Yunanca’da ise günışığı ya da ayışığı anlamına gelir. Lena şu şekillerde telaffuz edilir; Lii-na, Liyna, Lena ya da Ley-na.

Motto yapmak ne demek?

Kurumun amaç ve araçlarını özlü bir şekilde tanımlayan deyiş ya da söz şeklinde de tanımlanabilir. Motto kelimesi İtalyancadan dilimize geçmiştir. Motto kelimesinin kökeni Latince “ Muttire” sözcüğünden gelir. Muttire kelimesinin anlamı ise mırıldanmak, söylenmektir.

Motto oldu ne demek?

İngilizce’de “düstur, slogan” anlamını kazanan bu sözcük dilimize de İngilizce’deki kullanımıyla dahil olmuştur. Motto kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumu sözlüğünde de “Düstur, özdeyiş, slogan” karşılıklarıyla verilmiştir.21 May 2021

Lemalar kitabı ne anlatıyor?

Yunus peygamberin çaresiz olduğu bir anda yaptığı münacatın kurtuluşuna vesile olduğu anlatılır. İnsanın dünya ve ahiret hayatı için nefsiyle karşı karşıya kaldığı mücadeleyi anlatır.

Birinci lema nedir?

Hazret-i Yunus İbn-i Metta alâ nebiyyina ve aleyhissalâtü vesselâmın münâcatı, en azîm bir münâcattır ve en mühim bir vesile-i icabe-i duadır.

Bu yazıya puan vermek iter misiniz?
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın

SoruYeri.com.tr Bilsen.com.tr