Gülistân kimin eseri edebiyat?

Last Updated on Kasım 26, 2023 by admin

Gülistan (Farsça: گلستان ‎‎ Golestȃn “Gül Bahçesi”), İran Edebiyatı’nın en önemli eserlerinden birisidir. 1258 yılında yazılmış olan bu kitap, en büyük Ortaçağ Fars şairlerinden biri olarak kabul edilen İranlı şair Sa’di’nin iki büyük eserinden biridir.

Gülistân şiiri kime ait?

Hiç şüphesiz, Sadi-i Şirazi’nin en meşhur eseri Gülistan‘dır. Eserde düz yazı ile şiir karışık olup bir ön söz ve sekiz bölümden meydana gelir. Eserin bölümlerinden de anlaşılacağı gibi konular daha çok ahlak ve terbiye ile ilgilidir. Ayrıca anlatılmak istenen her konuyla ilgili hikayelere de yer verilmiştir.

Istan ve Gülistân kimin eseri?

Ahmet Hikmet’in edebiyat dünyasında tanınmasını sağlayan ilk kitabı Hâristan ve Gülistan küçük ama önemli olayları içeren, şairane sözlerle süslü mensur şiirler, monolog ve mektuplar şeklinde yirmi iki hikâyeden oluşur.

Gülistân kitabının konusu nedir?

Gülistan da Sadi’nin toplumcu ve ahlakçı tutumundan nasibini alır. Burada da zalim sultanlar, bildiğiyle amel etmeyen âlimler, yoksulu gözetmeyen zenginler, yalancı, ikiyüzlü ve nefsin aşağılık isteklerine boyun eğenler eleştirilir, evrensel bir kavram burada da adım başı karşımıza çıkar: Ahlak.

Bu yazıya puan vermek iter misiniz?
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın

SoruYeri.com.tr Bilsen.com.tr