Yörük Ali Efe Batı Cephesi’nde savaştı mı?

Last Updated on Kasım 10, 2023 by admin

Batı Cephesinde düzenli ordunun kurulmasıyla Yörük Ali Efe kuvvetleri de -37. Alay ismini alarak- 57. Tümen’e katıldı. Millî Mücadele dönemi ve Kurtuluş Savaşı’ndaki hizmetleri nedeniyle İstiklâl Madalyası ile ödüllendirildi. Yörük Ali Efe, Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanmasından sonra bir süre İzmir’de yaşadı.

Yörük Ali Efe kimlerle savaştı?

Kuvayi Milliye hareketinin liderlerinden biri olan Yörük Ali Efe, uzun yıllar Yunan ordusuna karşı mücadele etmiştir. Yörük Ali Efe 1895 yılında Aydın’ın Sultanhisar beldesinde doğdu. Babası Sarıtekeli aşiretinden İbrahim oğlu Abdi, annesi ise Yörükler‘in Atmaca aşiretinden Fatma’dır.

Demirci Mehmet Efe hangi bölgede mücadele etmiştir?

Çakırcalı’nın ölümünden sonra Yörük Ali Efe çetesine katılan Demirci Mehmet Efe, cesareti ve gözüpekliği sayesinde çete içinde önemli bir konum aldı ve kısa zamanda Aydın ve Ödemiş havalisinde zorlu ve amansız bir efe oldu. İzmir’in İşgalinden sonra 11 Temmuz’da resmen Kuvâ-yi Milliye’ye katıldı.

Aydında kimlerle savaştık?

Aydın Savunması, Türk Kurtuluş Savaşı’nın en erken aşamalarında Yunan işgalinin ilk dalgasına karşı gerçekleştirilmiştir.

Güney Cephesi kahramanı kimdir?

1.1 Güney Cephesi‘ndeki millî kahramanlarımızdan biri de Maraş’ta düşmana ilk kurşunu atarak kurtuluş mücadelesini başlatan Sütçü İmam’dır (1871 1922). 1.2 Millî Mücadele günlerinde işgale uğrayan güney illerimizden bir diğeri Urfa idi. Urfa’da direniş ruhunu ateşleyen kişi Ali Saip Bey oldu.

Ali Saip Bey hangi cephede savaşmıştır?

Ali Saip Ursavaş (1887, Revandiz, Kerkük – 26 Eylül 1939, Adana), Türk asker ve siyasetçi. 1908 yılında Mekteb-i Harbiye’yi bitirdi. Trablusgarp Savaşı ve I. Dünya Savaşı’na katıldı.

Bu yazıya puan vermek iter misiniz?
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın

SoruYeri.com.tr Bilsen.com.tr