Istanbul hatırası eser kime aittir?

Last Updated on Aralık 2, 2023 by admin

İstanbul Hatırası, Ahmet Ümit’in 2010 yılında yayımlanan romanı. İstanbul hakkında tarihi pek çok bilgi içeren bir polisiye romandır. Everest yayınları tarafından yayımlanmıştır. Yazarın diğer romanlarında da yer alan Başkomiser Nevzat, romanın ana karakterlerden biridir.

Istanbul hatırası Deneme tür eseri midir?

Türkiye‘de ise deneme filme yeni yeni ilgi duyulmaya başlanmıştır. Giderek artmakla birlikte bu türde üretilen film sayısı oldukça azdır. Hasan Özgen’in 1989 yılında ürettiği İstanbul Hatırası belgeseli deneme filmin Türkiye‘de üretilen öncü örneği olarak tanımlanabilir.

Ahmet Ümit istanbul hatırası konusu nedir?

İstanbul Hatırası Kitap Açıklaması Aynı cinayet ritüelinin parçası olmuş kurbanlar peşi sıra gelir; tüm kurbanların elinde bir sikke vardır ve her biri şehrin parlak dönemlerinde yaşamış bir imparatorunun döneminden kalma tarihi bir yapının önüne bırakılmıştır. Kurbanların ortak özelliği, İstanbul‘a olan ihanetleridir.

Beyoğlu Rapsodisi ne anlatıyor?

Beyoğlu Rapsodisi, Beyoğlu‘nda doğmuş ve büyümüş olan Selim, Kenan ve Nihat isminde üç eski arkadaşın hikâyesini anlatıyor. Ölümsüzlük arayışında olan orta yaşlarda üç yakın arkadaşın fotoğraf sergisi açmak isteğiyle esrarengiz olaylar baş gösteriyor.

Istanbul hatırası nerede geçiyor?

Bu tarihsel bir dedektiflik hikayesi. Yedi günde geçiyor, yedi cinayet var ve yedi simge seçtim” diyor. Ahmet Ümit ile Everest Yayınları’ndan çıkan yeni romanı “İstanbul Hatırası” üzerine konuşmak için Caferağa Medresesi’nde buluştuk. Tesadüfen seçmedik burayı, romanın geçtiği yerlerden biri.6 Haz 2010

Istanbul hatırası kaç dile çevrildi?

İstanbul Memory” adıyla piyasaya sürülen kitap Ahmet Ümit’in Yunanca’da çıkan dördüncü kitabı oluyor. İstanbul Hatırası önümüzdeki yıl da Arapça, Çince, Tayvanca, Hintçe, Makedonca, Bulgarca ve Azerice olarak yayınlanacak.

Bu yazıya puan vermek iter misiniz?
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın

SoruYeri.com.tr Bilsen.com.tr