Değirmençayırı Şelalesi Nerede?

Last Updated on Kasım 30, 2023 by admin

Değirmençayırı Şelalesi; İstanbul’un Şile ilçesine bağlı ancak teknik olarak Şile merkezden 33 km uzaklığında bulunan, trekking severler için orta zorluk seviyesinde bir yürüyüş rotasıdır.

Degirmencayiri nereye bagli?

Değirmençayırı, İstanbul’un Şile ilçesine bağlı bir mahalledir.

Şile’nin en güzel köyü neresi?

Şilenin En Güzel Köyü Ağva Ağva Şile‘de gezilecek yerler arasında en çok ilgi çeken mevkilerin başında geliyor. Göksu ve Yeşilçay derelerinin Karadeniz’e döküldüğü noktada konumlanan bu keyifli köy, Şilenin en turistik köyü olarak da biliniyor.

Dünyanın en büyük şelalesi nerede?

Kerepakupai Meru Şelalesi (İspanyolca: El salto Ángel), Venezuela’da bulunan dünyanın en yüksek çağlayanıdır. National Geographic ekibi tarafından 1949 yılında yapılan resmî ölçüme göre 979 m yüksekliğindedir.

Torun şelalesi hangi şehirdedir?

Uzundere ilçesinde bulunan bu doğa harikası, Erzurum ilinin 100 km kuzeyinde, Uzundere ilçesine 16 km mesafede ve Tortum Gölü’nün kuzey kenarında yer almaktadır.

Menderes Malta Şelalesi Nerede?

İzmir-Menderes, Değirmendere Köyü’nde dağ yolunda bulunmaktadır. Şelale çok küçük aslında, akıntı demek daha doğru olur ama ismi öyle kalmış.

Gürlevik Şelalesi hangi şehirde?

Gezilecek Yerler Girlevik Şelalesi, Erzincan şehir merkezine yaklaşık 35 kilometre mesafede, Çağlayan Bucağı, Girlevik Köyü’nde bulunmaktadır. Şelale; doğal güzellikleri, bitki örtüsü, ağaçları, serin havası ve dinlenme yerleriyle Erzincan’ ın en çok tercih edilen mesire yeridir.

Muradıye Şelalesi Nerede?

Tendürek Dağı’ndan beslenen Bend-i Mahi Çayı üzerindeki görkemli Muradiye Şelalesi, Muradiye ilçe sınırlarında yer alır. Van şehir merkezine 80 kilometre uzaklıktadır. Şelale adını Bağdat seferine çıkan Osmanlı Padişahı IV. Murat’tan almıştır.

Bu yazıya puan vermek iter misiniz?
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın

SoruYeri.com.tr Bilsen.com.tr