Last Updated on Kasım 5, 2023 by admin
Buradaki en mühim püf nokta kayısıları en az bir gece şekerle dinlendirmek. Bu sayede şeker eriyip kayısılarla beraber sulu bir hale gelecektir. Ekstra su ilavesi olmadan pişirmenizi sağlar. Ertesi gün tencerenizi ocağa alın ve pişirmeye başlayın.30 Haz 2020
İçindekiler
Kayısı Reçeli nin olduğunu nasıl anlarız?
Reçelin kıvama geldiğini anlamak için, koyulaşmaya başlayan reçel şurubundan kaşığın ucu ile alarak, porselen ya da cam bir tabağa sıra ile damlatın. En son damla yayılmadan toplu bir şekilde duruyorsa reçel kıvama gelmiş demektir.
1 kilo kayısı reçeline ne kadar şeker girer?
Ev Yapımı Kayısı Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
29 Ağu 2015
2 kilo kayısıya ne kadar şeker konur?
Kayısı Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
29 Haz 2013
Kayısı reçeli kaynarken neden köpürür?
Reçelin şeker oranı düşük olduğunda, yani kıvamı tam olmadığında da köpürme gerçekleşebilir. Reçelde köpüklenmeyi önlemek için güneş ışığına maruz kalmaması gerekmektedir. Kuru ve serin yerlerde tutulduğunda reçelin ömrü uzayacaktır.
Reçel ne kadar sürede pişer?
Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynatırken tencerenin kapağını açık bırakın. Kaynama süresince üzerinde biriken köpükler oluşursa tahta bir kaşık yardımı ile temizlemeyi ihmal etmeyin. Reçeli 15 dakika kaynatın.