Deontoloji ne demek TDK?

Last Updated on Kasım 24, 2023 by admin

Fransızca deontoloji bilimini TDK, Türkçeye ödev bilimi olarak çevirmiştir. İnsanların belirli bir takım ödevleri bulunmaktadır. Bu varsayımı ahlak öğretileri olarak temel alan bilim deontoloji bilimidir.3 Haz 2021

Tıbbi deontoloji nedir tıp?

tıbbi deontoloji ne demek? Hekimin mesleki etkinlikleri sırasında hastasına, hasta sahibine, meslektaşlarına ve topluma karşı uymak ve uygulamak zorunda olduğu kurallar, tutum ve davranışların normatif bilgisi.

Deontoloji Hangi bölüm?

Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji; 1988 yılında Yükseköğretim Kurumu’nun onayı ile Temel Bilimler Bölümü çatısında yer alan Morfoloji Bölümü‘nün bir bilim dalı olarak yeniden kurulmuş ve dersler bir kez daha zorunlu ders kategorisinde yer alacak şekilde veteriner hekimliği müfredatına dahil edilmiştir.30 Kas 2020

Deontoloji nin kurucusu kimdir?

Deontoloji C. D. Broad tarafından 1930 yılında yayınlanan beş etik teori türünde mevcut ve özel tanımlamayı netleştirmek için ilk olarak kullanılan bilim dalıdır. Bu terimin daha eski kullanımı Jeremy Bentham’a geri dönüyor.30 Eki 2020

Deontoloji ne iş yapar?

Deontoloji, bir mesleği uygularken mutlaka uyulması gereken ahlaki değer ve etik kuralları inceleyen normatif etik teorisidir. İnsanın belirli ödevleri olduğunu varsayan ahlak öğretilerini temel alır ve bu öğretilerden kaynaklanan görev ve kuralların çeşitli mesleklerdeki somut izdüşümlerini inceler.

Tıbbi etik ve deontoloji nedir?

Deontoloji : Bir mesleği-görevi-sorumluluğu uygularken, uyulması gereken ahlaki değer ve etik kuralları inceleyen bilim dalıdır. Tıbbi Deontoloji : Sağlık mesleklerinde çalışanların bilmek ve uygulamak zorunda oldukları etik ilke ve kuralların neler olduğunu belirtir.

Deontoloji ve teoloji nedir?

Teleolojik öğretiler; “ahlaki eylemin değerini belirleyen şeyin eylemin ürettiği sonuç olduğunu” ileri sürerken, deontolojik öğreti; sonuçtan ziyade doğru eylem problemine yönelir, eylemin doğruluğu veya yanlışlığı eylemin sonuçlarından bağımsız olarak değerlendirilir, önemli olanın sonuç değil, niyet olduğu vurgulanır …

Deontoloji ne demek hemşirelik?

Deontoloji; görev bilinci, görevlerle ilgili zorunluluklar, sorumluluklar, yükümlülükler ve bunların gerçekleştirilmesinde yer alan ahlaki kural ve ilkeleri içeren bilim dalıdır.

Deontoloji Eski Yunan dilinde ne demek?

deontoloji – Nişanyan Sözlük. Fransızca déontologie veya İngilizce deontology “ahlaki ödevler kuramı” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Eski Yunanca déon, deont- δέον “görev, ödev” sözcüğünden türetilmiştir.

Terminoloji kelime anlamı nedir?

Terminoloji ya da Türkçe olarak Terimbilim, genel anlamda terimler ve onların kullanımıyla ilgili bir bilim dalıdır ki, bu terimler araştırmaya dayalı özellikli (spesifik) metinlerde geçen (basit) sözcükler veya birleşik sözcükler şeklindedir. Terimbilim, Terminus (çoğul: Termini) öğretisidir.

Bu yazıya puan vermek iter misiniz?
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın

SoruYeri.com.tr Bilsen.com.tr