Havuç kaç ayda hasat edilir?

Last Updated on Kasım 7, 2023 by admin

Havuçlarda olgunlaşma süresi çeşide göre değişir, erkenci çeşitlerde 8-10 hafta, orta çeşitlerde 12 hafta, geç çeşitlerde 16-18 haftada hasat olgunluğuna ulaşılır. Hasat, yetiştirilen çeşide, yetiştirme alanının genişliğine ve pazarlanacak havucun miktarına göre elle veya makineyle yapılır.

Havuç tohumu kaç günde çıkar?

işlenmiş toprağa havuç tohumlarını yerleştiriniz ve üstünü ince elenmiş toprakla 2 cm arasında kapatınız.Toprak yüzeyini şeffaf bir naylonla kapatınız.Periyodik olarak toprağı nemlendiriniz. Çimlenme tahmini 10-12 gün içerisinde gerçekleşecektir.

Havuç ne zaman nasıl ekilir?

Yaklaşık olarak ülkemizde havucun ekim zamanı; şubat, mart, nisan, mayıs, haziran, temmuz aylarına denk gelir. Havuç tohumunun çimlenmesi 12.7 ila 23.8 derecelerinde olur. Havuçlar çoğunlukla fideden nakledilmez, direkt toprağa ekilir.

Havuç kaç günde bir sulanır?

Havuç tohumu 2- 3 günde bir, düzenli aralıklarla sulanmalıdır.

1 dönümden kaç kilo havuç çıkar?

Havuç yetiştiriciliğinde verim çeşide, ekim sıklığına ve hasat zamanına göre değişir. Orta erkenci çeşitlerde dekara verim 2.5-5 ton, geçci çeşitlerde ise 3-4 ton arasında değişir.16 May 2012

Türkiye’de en çok havuç nerede yetişir?

TÜİK 2020 verilerine göre; Türkiye‘de havuç üretiminde 109.890 da alanın 50.373 dekarı Konya’dadır. Bu durum göstermektedir ki Türkiye‘de havuç ekili arazinin % 45.8’i, Türkiye‘de üretilen havucun ise % 57.3’ü Konya ili tarafından karşılanmaktadır.24 Haz 2021

Havuç hangi ay çıkar?

Havuç çoğunlukla kış mevsiminde (aralık, ocak, şubat) yetişen bir sebzedir. Bölgenin sıcaklığına göre ağustos, eylül, ekim, kasım aylarında da tüketilmeye başlanabilir. Havuç ekimi genellikle ilkbahar aylarında yapılır; ancak hasat zamanı bölgenin iklim koşullarına ve havuç çeşidine göre değişkenlik gösterebilir.

Havuç ne zaman çıkıyor?

Bu sebze daha çok kış aylarında yetiştirilir. Havucu şubat ve haziran ayları arasında ekebilirsiniz. Toplamak için ise en ideal mevsimler temmuz, ağustos, eylül ile ekim aylarıdır.8 Mar 2022

Havuç ne zaman çiçek açar?

Havuç bitkisi ikinci yılda çiçeklenme gösterir. Çiçekleri şemsiye şeklindedir.11 Şub 2009

Havuç nasıl ortamda yetişir?

En iyi yetiştiği sıcaklıklar ise 15-20 derece arasında nemli toprakta olmaktadır. Sürekli yağış alan bölgelerde ise yetiştirilmesi son derece zor olmaktadır. Havucun yetişeceği toprak da son derece önemli olmaktadır. En fazla verimin alındığı toprak çeşitleri ise tınlı kumlu veya kumlu tınlı topraklar olmaktadır.

Bu yazıya puan vermek iter misiniz?
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın

SoruYeri.com.tr Bilsen.com.tr