Yedam kimler başvurabilir?

Last Updated on Aralık 10, 2023 by admin

12 yaş ve üzerindeki kişilere, Alkol, tütün, madde, kumar ve internet bağımlılığı konusunda destek almak ya da bırakma süreci hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlere, Bağımlı olduğu düşünülen kişiyi bırakma ve arınma sürecine yönlendirmek için gerekli bilgi ve yöntemleri öğrenmek isteyenlere hizmet verebilir.

Yedam ücretli mi?

Neler yapıyoruz? Bağımlılık konusunda ÜCRETSİZ ve AYAKTAN danışmanlık hizmeti veriyoruz. Tütün-alkol-madde- internet kullanan, kumar bağımlılığı olan kişinin bağımlılık düzeyini saptıyoruz. Tütün-alkol-madde kullanımını, kumar oynama davranışını bırakması konusunda yardımcı oluyoruz.

Yedam kimlere hizmet verir?

Tütün, alkol, madde, teknoloji, kumar bağımlılarına ve yakınlarına, ücretsiz psikolojik ve sosyal hizmet desteği veriyoruz. Siz de aramıza katılın. UZMANIMIZDAN DESTEK ALIN YEDAM, Yeşilay Hizmetidir.

Yedam ın açılımı nedir?

Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM)

Uyuşturucu tedavisi ücretli mi?

Sentetik uyuşturucuların yaygınlaşması üzerine hükümet, acil önlemler için harekete geçti. Bağımlılık tedavisinin pahalı ve zor olduğu gerçeğinden hareketle 2016 itibarıyla kişinin sağlık güvencesine bakılmaksızın tedavi merkezlerinde ücretsiz tedavi olabilmesi sağlandı.20 Ara 2016

Yeşilay sicile işler mi?

Arama aşamasından başlayarak, yüz yüze iletişim aşamasına kadar gerçekleştirilen görüşmelerin bilgileri kimseyle hiçbir suretle paylaşılmazken, danışanın siciline işlenmesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu olmuyor.14 Eki 2019

Yeşilay kimlere yardım eder?

Yeşilay, sigara, alkollü içki ve diğer uyuşturucu gibi alışkanlıklar ile mücadele eden ve bütün zararlı alışkanlıklardan halkın ve bilhassa gençlerin korunması için yaptığı çalışmalarla kamuya hizmet veren bu sebeple de “Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer alan bir kurumdur.

Yeşilay A kimler başvurabilir?

Cemiyetin ilkelerini, değerlerini, amaçlarını, hedeflerini benimseyen, hiçbir surette alkol, tütün ve uyuşturucu maddeleri kullanmayan ve bunlarla mücadeleyi benimsemiş; Yeşilay oryantasyon programını tamamlayan herkes Yeşilay’a üyelik başvurusunda bulunabilir.

Yeşilay bursu kimlere verilir?

Yeşilay, üniversitelerde, enstitülerde ve araştırma merkezlerinde tütün-sigara, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji, kumar ve diğer bağımlılık türleri ile ilgili tez çalışması yapacak ve Yeşilay‘ın bağımlılık çalışma alanlarına katkıda bulunacak Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerine burs desteği sağlıyor.

Yedam Hangi Bakanlığa Bağlı?

Alkol ve uyuşturucu bağımlılarına ve yakınlarına ücretsiz psiko-sosyal ve rehabilitasyon desteği veren YEDAM‘ları (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) kapsayan uygulama modeli, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı uyuşturucu bağımlılarına destek veren Sosyal Uyum Birimlerinde hayata geçiyor.2 Tem 2018

Bu yazıya puan vermek iter misiniz?
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın

SoruYeri.com.tr Bilsen.com.tr