Last Updated on Kasım 20, 2023 by admin
Lokma Tarifi Nasıl Yapılır? Derin bir kaba önce mayayı koyup üzerine ılık suyu ilave ediyoruz. Ardından diğer malzemeleri sıvı yağı, şekeri, tuzu ve unu ilave edip çırpma teliyle kıvama gelene kadar karıştırıyoruz. Kıvama gelen hamurun üzerini bir kapla kapatıp 5 dk mayalanmaya bırakıyoruz.17 May 2014
İçindekiler
El yapımı lokma nasıl yapılır?
Lokma Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Daha fazla öğe…•18 Mar 2019
Izmir lokma hamuru nasıl yapılır?
Derin bir kabın içine ılık su, maya ve toz şekeri koyun ve şeker eriyene kadar güzelce karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamurunuz kıvamına gelince streç filme sarıp 30 dakika dinlenmeye bırakın. Tavanın içine sıvı yağ koyup ocağa alın ve yüksek ateşte yağı kızdırın.8 Ara 2020
Lokma hamuru bekletilir mi?
Lokmanın lezzetli olmasının en önemli şartı puf puf kabarmasıdır. Bunun için hamurun güzelce mayalanması gerekir. Lokma hamurunun güzelce mayalanması için hacmi iki katına çıkana kadar oda sıcaklığında bekletilmesi önemli. Mayalanan hamurun kıvamını kaybetmesini de önlemelisiniz.2 Nis 2019
Lokma hamuruna ne katılır?
Bafra Nokulu Tarifi İçin Malzemeler
Daha fazla öğe…•12 Kas 2019
Lokma hamuruna yumurta konur mu?
Hamuru hazırlamak için yumurta, limon suyu ve yoğurdu derin bir kaba aktarıp tel çırpıcı yardımıyla iyice çırpın. İrmiği ekleyip unu azar azar ilave ettikten sonra çırpmaya devam edin. Kabartma tozu ev tuzu da ilave ederek çırpmaya devam edin. Malzemeleri koyu boza kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edin.11 Nis 2018