FLAGYL şurup nedir ve ne için kullanılır?

Last Updated on Kasım 9, 2023 by admin

FLAGYL oral süspansiyon, metronidazol adı verilen bir ilaç içerir. Metronidazol antibiyotik grubuna ait bir ilaçtır. Vücudunuzda enfeksiyona yol açan bakteri ve parazitleri öldürür.

FLAGYL surup ishal için mi?

metronidazol iceren, mikrobik ishal tedavisinde ilk akla gelen ilactır. ülkemizde tableti ve surubu satısa sunulmuştur. insanlarda kullanıldıgı gibi kedi, köpeklerde de sıkca kullanılmaktadır.

FLAGYL şurup kaç yaş?

Prematüre ve yeni doğan bebeklerde kullanılmamalıdır. FLAGYL 125MG/5ML 120 ML SÜSPANSİYON METRONİDAZOL Giardiaziste; 5 gün süreyle, 10-15 yaş çocuklarda 500 mg, 5-10 yaş arası çocuklarda 375 mg, 2-5 yaş arası çocuklarda 250 mg verilir.1 Oca 2019

Bebeklerde FLAGYL şurup nasıl kullanılır?

saatte bir 7.5 mg /kg’dır. Enfeksiyonun şiddetine bağlı olarak günlük doz 40 mg / kg’a kadar çıkartılabilir. Tedavi süresi genelde 7 gündür. 8 haftalıktan küçük çocuklarda: 15 mg/kg günde tek doz ya da her 12 saatte bir kez 7.5 mg/kg’dır.

FLAGYL şurup kaç lira?

Sadece eczanelerde satılır.

Perakende Satış Fiyatı : 25.54 TL
Barkod : 8699809706644
Fiyat geçerlilik tarihi : 09.07.2022

FLAGYL ne kadar sürede etki eder?

8 saatte bir 500 mg, ameliyattan yaklaşık 48 saat önce uygulanmaya başladığında yeterli etki sağlar. Son doz ameliyattan en geç 12 saat önce verilmelidir.

FLAGYL mide bulantısına iyi gelir mi?

ağızda metal tadı bırakan, insanı halsizleştiren, mide bulantısı yapan ilaç. fakat tüm bu yan etkilerinin yanında tedavide oldukça başarılı sonuçlar veriyor.

FLAGYL ilacının yan etkileri nelerdir?

Flagyl yan etkileri ve zararları

  • Mide bulantısı ve kusma.
  • İshal veya kabızlık.
  • Karın ağrısı
  • İştah kaybı
  • Baş ağrısı
  • Ağız kuruluğu ve ağızda keskin, hoş olmayan metalik bir tat.
  • Ağız veya dilde tahriş

23 Eyl 2022

Ventolin şurup nedir ve ne için kullanılır?

VENTOLIN, “selektif beta2 adrenerjik reseptör agonistleri” adı verilen ilaç grubunun bir üyesidir. Etkin madde olarak salbutamol içerir ve akciğerlerdeki hava yollarını genişleterek daha kolay nefes alıp vermenizi sağlar.

Nidazol şurup kaç yaş için kullanılır?

Uygulama yolu ve metodu: Enjeksiyon yoluyla toplardamar içine uygulanır. Çocuklarda kullanımı: NIDAZOL 8 haftalıktan itibaren çocuklarda kullanılır. Yaşlılarda kullanımı: NIDAZOL yaşlılarda, özellikle yüksek dozlarda kullanılacaksa, dikkatli olunmalıdır.

Bu yazıya puan vermek iter misiniz?
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın

SoruYeri.com.tr Bilsen.com.tr