Diş çekiminden sonra kaç saat sonra yemek yenir?

Last Updated on Aralık 20, 2023 by admin

Diş hekimleri çekim yapıldıktan sonra ilk gün için bol miktarda sıvı almanızı tavsiye ederler. Ve diş çekildikten sonra 2 saat içinde yeme-içme tavsiye edilmez. Sıcak ve soğuk yiyeceklerin tüketilmemesine dikkat etmek gereklidir. çekim yapılan taraftan yememeye dikkat edilmelidir.

Diş çekiminden sonra ne yenir ne içilir?

Çekilen dişlerin sonrasında yenmesi gereken besinler ise şunlardır;

  • Meyve püresi.
  • Yumuşak besinler.
  • Muz ve şeftali.
  • Kabak püresi.
  • Meyve püreli yoğurt.
  • Sebze çorbaları(sıcak olmayacak)

30 Haz 2020

Diş çekiminden 1 gün sonra yemek yenir mi?

Diş çekiminden sonraki birkaç saat içinde katı gıdaların tüketilmemelidir. Katı gıdaları tükettiğinizde diş çekimi sonrasında bölgede oluşan kan pıhtısını bozabilir ve diş etlerine ciddi zararlar verebilirsiniz. Bu nedenle diş çekiminden sonraki ilk gün içerisinde sadece sıvı ve püre şeklindeki gıdaları tüketmelisiniz.2 Tem 2022

Diş çekiminden sonra kan yutulur mu?

Hafif bir sızıntı şekline kanama olması normaldir. Eğer çekim bölgesinde şiddtli kanama mevcut ise size verilen yedek tamponu tekrar 30 dk. süreyle ısırın. Kanama devam ederse doktorunuzu arayın. 3. Tamponu çöpe attıktan sonra ağzınızda biriken tükürük ve kan varsa yutun, kesinlikle tükürmeyin.

Diş çekiminden sonra pamuk ne kadar kalmalı?

Çekim yarasının üzerine konan tampon yarım saat kadar tutulmalıdır. Eğer sızıntı şeklinde kanama varsa yedek tamponla değiştiriniz. Bu tampon atıldıktan sonra, gerekmiyorsa tekrar tampon konmamalı, oluşan pıhtının bozulmamasına özen göstermelidir. Çekimden sonra bir süre istirahat ediniz.

Yeni çekilen dişe ne iyi gelir?

Hekiminiz ağızda gerekli pansumanı yaparak antibiyotik, ağrı kesici ve ağız hijyeni için gerekli gargarayı verdiğinde hemen bir rahatlama hissedersiniz. Ağrılar hemen kesilmeyebilir; ama hafifler. Hekim sadece ilaç verip yollarsa ağrılarınızın hafiflemesi 2-3 günü bulabilir.

Diş çektirdikten sonra kaç saat yemek yememeliyiz?

Normal bir diş çekimi sonrasında hastanın en az bir saat süresince bir şey tüketmemesi önerilir. Yirmilik diş çekimi sonrasında dört ile beş saat sonra yemek yenmesi gerekir.10 Tem 2020

Diş çekiminden ne kadar süre sonra tükürülür?

Diş çekimi sonrası hekiminizin yerleştirdiği tamponu 15-20 dakika kadar sıkıca ısırın ve normal olarak yutkunun. Tükürüğün ağızda biriktirilmesi ve sürekli olarak tükürmek kan pıhtısının oluşmasını engelleyip kanamanın devam etmesine neden olabiliyor.9 Tem 2020

Diş çekiminden sonra nasıl yemek yenir?

20’lik diş çekimi sonrası tüketebileceğiniz sıvı ve yumuşak yiyecek örnekleri şu şekildedir:

  • Elma püresi.
  • Yoğurt.
  • Çeşitli meyve suları
  • Et suları ile yapılan çorbalar.
  • Patates püresi.
  • Jöle, muhallebi ve dondurma.
  • Diş çekiminden sonra ne zaman ağız çalkalamak?

    Anestezi uygulanıp diş uyuşturulduktan sonra ve çekimden önce ağız son bir kez çalkalanması, çekimden sonra da en az yarım saat süre ile çalkalanmaması gerekmektedir. Çünkü diş çekiminden sonra gargara yapmak kan pıhtısının oluşmasını ve dolayısıyla çekim yapılan bölgenin iyileşmesini engelleyecektir.

    Bu yazıya puan vermek iter misiniz?
    [Toplam: 0 Ortalama: 0]

    Yorum yapın

    SoruYeri.com.tr Bilsen.com.tr